Sunday, December 25, 2016

Visit our sister site ITQuiz.in for more IT Quiz

Hii
Visit our sister site ITQuiz.in for more IT Quiz Questions and answers. Also live IT Quizzes online with exciting prizes too.
www.itquiz.in

Saturday, November 19, 2016

Trivandrum Revenue District IT Quiz - HS Section 2016

Hi friends, here we are presenting the Trivandrum Revenue District IT Quiz High School section questions.We have our sincere thanks and wishes to Dr.Unnikrishnan V S for sharing the questions with us

1.Which is the  Operating System developed by Ray Tomlinson ?

Ans:TENEX

2. IT Law in India became effect on ?

Ans: October 17 , 2000

3.What is the singular for of 'Data' ?

Ans:Datum

4.Identify the logo





Ans:Joomla

5.Identify her




Ans:Sudha Murthy

6.Expand ICANN

Ans:Internet Corporation for Assigned Names and Numbers

7.Expand GIF

Ans:Graphics Interchange Format

8.Expand HTTPS

Ans:Hypertext Transfer Protocol Secure

9.Identify this software

Ans:Inkscape

10.Identify the software

Ans:SynFig Studio

11.Write any 2 examples of animation softwares used in edubuntu

Ans:Tupi, Blender

12. Write the softwares which helps us to prepare a report and present it in your class under 10 minutes. (In Edubuntu)

Ans:Libre/Open office writer

13.CEO of Google ?

Ans:Sundar Pichai

14.CEO of Whatsapp ?

Ans:Jan Koum

15.What is Cyber Terrorism?

Ans:The politically motivated use of computers and information technology to cause severe disruption or widespread fear.

16.Whose activities played a major role in the failure of Hillary Clinton in the U.S. Presidential Election? [email leaking]

Ans:Julian Assange

17.Who developed 'Python' programming language ?

Ans:Guido Van Rossum

18.Whose headquarters ?


Ans:Google

19.Expand NEFT ?

Ans:National Electronic Fund Transfer

20. Expand CSS

Ans:Cascading Style Sheets

21.Identify the person along with Steve Jobs

Ans:Tim Cook

22.How many function keys are there in a standard keyboard ?

Ans:12