Thursday, August 6, 2015

TCS IT Wiz 2015 Bangalore Prelims

Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2015 Bangalore prelims . We have our sincere thanks and wishes to Akhil Siddharth (Winner of TCS IT Wiz 2015 Bangalore Edition)


1.The company was founded by Nick Woodman in 2002. Woodman started the company following a 2002 surf trip to Australia in which he was hoping to capture quality action photos of his surfing.Which is this company ?
Ans:GoPro
2.Identify this Bangalore based company
Ans:Bigbasket
3.This company got its name from "Mission Impossible", this is because they were entering a market already flooded with these products?
Ans:Xiaomi
4.The term X was coined by Werner Buchholz in July 1956, during the early design phase for the IBM Stretch.What is X ?
Ans:Byte
5.Identify the Swedish Music Streaming company recently tied up with Sony ?
Ans:Spotify
6.Who owns the domains live.com, beautyoftheweb.com
Ans:Microsoft
7.http://www.schtik.com/ is the social network for which rich and intelligent community?
Ans:Jews
8.Identify the company ? (Hint:Ashok Soota)
Ans:Happiest Minds
9.The name of the company is derived from the word which means "light of/from the gods".Vannevar Bush is the co-founder of this company. Identify the company
Ans:Raytheon
10.Identiy
Ans:Yelp
11.In GNU , What does 'U' stands for ?
Ans:Unix
12.The book 'The Boy Billionaire" is based on which famous personality ?
Ans:Mark Zuckerberg
13.Identify the logo
Ans:Avast
14.*They given some most followed instagram tags and told to identify the service
15.They are said to have had 1%of all bitcoins at a point of time,extremely famous for another venture,(something about Gemini was given)
Ans.Winklevoss Twins
16.Which company uses the campaign "write something" in universities across the world?
Ans:Facebook
17.Identify
Ans:iWatch

*Participants of Bangalore edition are requested to recall the rest of the questions and share with us :)*

Cutoff: 13/14

12 comments:

  1. Its a common misconception that the smart watch by Apple is called iWatch. Actually the name is Apple Watch.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes true...
      I also caught the same point

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Giri always does a mistake... Almost in every round

      Delete
  2. http://www.cnbc.com/2015/04/09/why-the-apple-watch-isnt-called-the-iwatch.html

    ReplyDelete
  3. i got questions from Ahmadabad prelims

    ReplyDelete
  4. I've the questions of Calcutta round... How can I publish it?

    ReplyDelete
  5. Vashikaran Specialist is a strongest strategy by which an individual can pull in and control anybody spirit and works as indicated by Vashikaran and Black Magic Specialist

    Vashikaran Specialist

    ReplyDelete