Wednesday, October 7, 2015

TCS IT Wiz 2015 Pune Prelims

Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2015 Pune  prelims .Questions provided by Vrushabh Gudade , a First Year student at The College Of Engineering,Pune.

1. It is an app for a famous public campaign in India . Which app ?

Ans:Swach Bharat Abhiyaan
2.Which simple word first used on 29th July 1985 by Apple for programming tools was named 2010’s Word Of The Year by American Dialect Society?
Ans:App
3.The name of which company co-founded by George Canova was suggested by his wife as she mistakenly thought this word meant “New” in French?
Ans:Novell
4.Chief architect Mark Reinhold tweets “Readability, Simplicity, Universality & Compatibility. The keys to ____’s strong history & bright future.” On the 20th anniversary by James Gosling, his creation which he wanted to call to call Oak?
Ans:Java
5. They make wearable devices for kids. Which company?
Ans:Walt Disney
6.The patent of what reads as follows “A system that provides a periodically changing storyline & or a special event company logo to entice users to access a web page.”?
Ans:Doodle
7.Arnold Schwarzenegger at the meet of which motor company’s major announcement of Headquarter change.[Hint: The name contains 'Motors' in its name] * Its not the exact image

Ans:Tesla Motors
8.United States Air Force Research Laboratory made the Condor Cluster, a supercomputer made entirely if what unusual raw material?[Hint: A gaming device]
Ans:Playstation Portable
9.Identify the country where this service is used
Ans:Pakistan
10.Holding a rank equivalent to an Indian Cabinet Minister who is the advisor to The Prime Minister Of India, a member of the National Council on Skill Development & also the Chairman of Bombay Stock Exchange.
Ans:S Ramadorai
11.Who has been called the “Father Of WiFi” because he chaired the IEEE committee which created the 802.11 standard in 1997?
Ans:Vic Hayes
12.Reed Hastings borrowed this book and was later fined for a later return, what
Ans:Netflix
13.Which is the world’s first completely open video game console which was an idea of Julie Uhrman & designed by Yves Behar?[Hint:4 letter answer]
Ans:Ouya
14.Company started by Goro Yoshida & his brother in law Saburo Uchida as Precision Optical Instruments Laboratory in Japan had a logo of Buddhist Bodhisatva.
Ans:Canon
15.Identify the messaging app endorsed by Katrina Kaif stared during Japan’s Tohoku Earthquake
Ans:Line
16.In 2011, which iconic technology behemoth celebrated its centenary with the book titled ‘Making the World Work Better – The Ideas that shaped a century & a company’
Ans:IBM
17. Bill Gates wrote his first program for which paper & pencil game popular amongst the students?
Ans:Tic Tac Toe
18.Steve Wozniak at Xiaomi conference sitting with whom?
Ans:Lei Jun
19.What from the world of Microsoft ?

 Ans:MS Surface
20.Which award ?

Ans:Shorty Awards

8 comments:

  1. Nice one...

    ---
    Rural IT-2015 Gujarat (State Champion...)

    ReplyDelete
  2. Cutoff?

    ---
    Rural IT-2015 Gujarat (State Champion...)

    ReplyDelete
  3. It was a great quiz +Britto Sabu your blog really helped me to reach the stage round

    ReplyDelete
    Replies
    1. Its nice to hear that our blog helped you for your preparations. Cheers :)

      Delete